AndereBlik.com

Kwaliteit voor een eerlijke prijs

Consultancy, advies en interimmanagement wordt tegenwoordig vaak weggezet met termen als: “dure externen”, “uurtje/factuurtje-types” en “zakkenvullers”. Helaas heeft de branche dit voor een deel over zichzelf afgeroepen.

Ik kies bewust voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Geen toptarieven, maar een eerlijke prijs. Transparant en redelijk. Bij opdrachten boven de 500 euro een duidelijke afspraak met de opdrachtgever dat 10% van de gefactureerde uren worden gedoneerd aan een goed doel. Mijn bedrijf heet “Andere Blik”, omdat ik altijd met een verrassende en frisse insteek naar uw organisatie en uw vraag kijk.

Bron van creativiteit en deskundigheid aan de Taankade in Dordrecht

AndereBlik.com staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 51993015. Tot mijn werkterrein reken ik het primair en voortgezet onderwijs, organisaties voor jeugdzorg, opvoedondersteuning en de laatste tijd ook start-ups, grassroots en bottom-up initiatieven die een duurzamer, eerlijker en socialer samenleving voorstaan. In Dordrecht ben ik o.a. bestuurlijk betrokken bij Pictura (opgericht in 1744), de oudste kunstenaarsvereniging van ons land.    

OvdTIk ben één van de kernspecialisten van “Onderwijs van de Toekomst” geweest. Een organisatie die ik nog stede een warm hart toedraag. Daar stopte ik toen ik mij niet meer exclusief op het onderwijs richtte.

Een aantal jaren schreef ik onderwijsblogs voor en ik schrijf incidenteel blogs op de website van hetkind.org 

AndereBlik.com gebruikt voor twee specifieke bedrijfsactiviteiten de volgende namen:

RedShoe Keynotes  voor mijn internationale activiteiten en voor lezingen over onderwijsinnovatie in binnen- en buitenland (o.a. Modena, Perugia, Cortona en Luxemburg). In juni 2016 verzorg ik een lezing in Finland.

De Metaforenfabriek voor vraagstukken op het gebied van het positioneren en profileren van uw organisatie. Ik help u om uw missie en visie in op een aansprekende manier neer te zetten of om “het grote verhaal” van uw schoolplan zo beeldend en krachtig mogelijk te maken. Daarbij staat altijd centraal dat ik bottom-up en grassroots initiatieven graag ondersteun en bij voorkeur werk met mensen en organisaties die hun idealen vormgeven en de wereld duurzamer, socialer en eerlijker willen maken.

Naast de overeengekomen vergoeding bereken ik bij reizen t.b.v. opdrachten vanuit de vestigingsplaats naar de opdracht een tarief van 0,19 cent per kilometer (exclusief 21% BTW). Bij opdrachten met een omzet boven de 500 euro draagt AnderBlik.com – zoals hierboven al is verteld – 10% van het totaalbedrag van de gefactureerde uren af aan een in overleg met de opdrachtgever gekozen maatschappelijk doel. (Politieke doelen zijn hiervan uitgesloten). Het rekeningnummer is: NL07 KNAB 0723 6067 81 t.n.v. AndereBlik.

Boeiende onderwijs-websites

Ik vind de volgende websites boeiend voor onderwijsprofessionals: www.hetkind.orgwww.onderwijsvdt.nl en www.onderwijsmaakjesamen.nl. Het zijn inspirerende vindplaatsen voor onderwijsideeën waarbij het kind centraal staat. Daarnaast kijk ik graag ter inspiratie naar TEDx-speeches.

Hetkind-themalogo-bloggers

Ik ben een aantal jaren  één van de vaste onderwijsbloggers gewwst op de website  www.hetkind.org

AndereBlik.com – Taankade 20 – 3311 TN Dordrecht
                                                                 

“Michelangelo zei altijd dat hij zijn beelden alleen maar uit het marmer hoefde te bevrijden.”