Leren met passie

Mijn naam is Gertjan Kleinpaste (geboren in 1960). Ik begon in het begin van de jaren ’80 mijn loopbaan als onderwijzer. Daarna volgde een periode buiten het onderwijs. Vanaf 2002 ben ik mij weer intensief met onderwijs, vooral ontwikkeling en leren, bezig gaan houden. Eerst als bestuurslid/voorzitter van het openbaar primair onderwijs te Apeldoorn (2002-2006), later als lokaal politicus (2006-2010) en in diverse management- en adviesfuncties (2010-heden).

Gedurende de periode van 1984 tot 2012 vervulde ik verschillende functies op het gebied van personeelsmanagement, organisatie-ontwikkeling en als leidinggevende in verschillende sectoren binnen de maatschappelijke dienstverlening en het primair onderwijs. Van 1996 tot 2006 deed ik dit werk als ondernemer en eigenaar van het adviesbureau Kleinpaste Advies B.V. in Apeldoorn.

Op dit moment werk ik als zelfstandig adviseur op het boeiende terrein van de sociale innovatie. Dat doe ik in het onderwijs, waarbij ik een sterk accent legt op personalized learning, 21st century skills en onderwijs dat sterk uitgaat van de talenten en behoeften van het kind. Hierover verscheen in 2012 mijn boek “Een andere blik op leren”. Wat mij boeit is hoe mensen met elkaar samenwerken en hun passie en energie overbrengen op hun klanten, cliënten of doelgroep. Daarin treed ik coachend en begeleidend op. Mijn uitgangspunt is dat ieder mens zich continue wil verbeteren en wil “leren met passie”.

Tot mijn klantenkring behoorden: Ohra, Delta Lloyd, het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum, MEE Veluwe, de ministeries van Verkeer & Waterstaat, Landbouw, Natuurbeheer & Visserij en Economische zaken, de Belastingdienst (Automatiseringsdienst) en verschillende scholen en schoolbesturen.

Wat anderen over mij zeggen

“Van 2001 tot 2004 gewerkt bij Kleinpaste Advies. Veel geleerd en mezelf kunnen ontwikkelen door de mogelijkheden die Gertjan bood binnen het bedrijf. Gertjan is iemand die enorm veel vertrouwen in je heeft en je kansen geeft. Hij is scherp in zijn observaties en analyses. Vooral het samen geven van trainingen en als team opereren, heb ik als zeer waardevol ervaren.”
Marjorie Veneman (social work, MEE Veluwe)

“Gertjan is pionier en bouwer voor de dingen waarin hij in gelooft. Een betrokken mens! Een professional die veel waarde hecht aan verandering en vrijheid. Deze persoonlijke eigenschappen van Gertjan vormt onder andere zijn werkmentaliteit. Als het nou gaat om onderwijs, onze samenleving en/of politiek is dienend-leiderschap wat je consequent bij Gertjan ervaart in de samenwerking. In zijn rol als fractievoorzitter van GroenLinks Apeldoorn en als ondernemer heb ik deze werkmentaliteit van Gertjan van dicht bij mogen leren waarderen. Zijn uitgangspunt is dat beweging van onderaf in plaats van boven af moet plaatsvinden. De man van de straat, de leerling of medewerker stimuleren in het nemen van initiatieven en zelf hierover te besluiten. In deze huidige tijd is een dienende leider, die zijn beperkingen kent, die anderen credits geeft en mensen ondersteunt, zeker zo effectief. Deze werkethiek is op zijn lijf gegraveerd!”

Ben Brown, Bestuurskundige en Storyteller.

“Speriamo… noi siamo stati i primi a proporre questa cosa un anno fa durante il nostro convegno sull’Autismo dove abbiamo ospitato il grande prof. Gertjan Kleinpaste
Andrea Laurenzi (journalist, Italië)